Ansøg om midler til ’skærmfrie’ børne- og unge projekter

Vil I være med til at forbedre trivslen hos børn og unge? Så har jeres klubber frem til den 30. september mulighed for at ansøge om midler til projekter og aktiviteter, der kan skabe sunde alternativer til mobil- og computerskærmen for børn og unge.

 

Pengene kommer fra Sydbank Fonden, der har doneret 1.2 millioner kroner til formålet. Som et led i at forbedre børn og unges trivsel har de nemlig stiftet ’Mindre skærmtid’-puljen, der skal støtte initiativer, som kan bringe børn og unge tættere på hinanden gennem aktiviteter, hvor mobilen, tabletten og computeren ikke indgår. Skærmtiden er stigende hos de unge, og det kan ifølge Sundhedsstyrelsen og Børns Vilkår have negative konsekvenser for deres mentale sundhed og trivsel.

Socialt samvær og fysisk aktivitet

Projektet man søger midler til, skal have til formål at skabe socialt samvær og nye fællesskaber for børn med deres venner og familie. Det må også gerne inkludere fysisk aktivitet.

– Der kan være tale om alt fra udendørs leg, kreativ udfoldelse, fysiske rum eller noget helt fjerde. Det centrale er, at det skaber et positivt alternativ til skærmene og bringer børn og unge mennesker sammen på nye måder – eller udvikler allerede eksisterende tilbud, siger Jess Olsen, formand for Sydbank Fonden.

Ansøgning og mere information

Ansøgningsfrist: 30. september.

Del budskabet i klubben foreninger

Del meget gerne budskabet i klubben – der er helt sikkert mange af jer, der allerede er i gang med initiativer, der direkte eller indirekte bidrager til at nedbringe skærmtiden blandt børn og unge. Så det er helt oplagt, at I søger økonimisk hjælp.

Har I behov for hjælp til at komme igang, så tag fat i os – nicolai.kehling@sportsdykning.dk